گروه بازرگانی سنگ پیشروتج

پیشروتج ، پیشرو در تجارت

جستجو

بازرگانی چیست

آیا می دانید همه ما در زندگی روزمره خود درحال تجارت و بازرگانی هستیم ؟!!! می پرسید چطور مگه میشه همه ما بازرگان باشیم ؟؟؟ من میگم بله، اگر به تعریف بازرگانی دقت کنیم متوجه می شویم که همه ما به نحوی بازرگانیم اما در سطوح مختلف. قبل آنکه بگوییم بازرگانی چیست قصد داریم توضیح مختصری درباره مبادله و تجارت در ادامه مطلب بیان کنیم

بازرگانی

مبادله

در دوران تحصیل خود در کتاب تاریخ حتما کلمه مبادله را شنیده و دیده اید مبادله به معنای دادن و گرفت کالا یا خدمات از یک دیگر است. مثلا کشاورز گندم خود را به دام دار داده و در ازای آن گوشت دریافت می کرده به این کار مبادله گفته می شود . امروزه نیز انسان ها در حال مبادله اند، حتی زمانی که بجای کالا بین آن ها پول رد و بدل می شود.

تجارت

خرید و فروش کالا یا خدمات به جهت کسب سود بین طرفین معامله را تجارت می گویند. توجه شود که معاملات تجاری با عقد قرارداد رسمیت میابد.

بازرگانی چیست ؟

هر فعالیتی که در جریان آن انواع کالا و یا خدمات مبادله شود را بازرگانی می گویند. این جریان مبادله می تواند از مرحله تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده ادامه داشته باشد. حالا اگر به زندگی روزمره خود نگاه کنیم متوجه می شویم که هر رور اقدام به مبادله کالا و یا خدمات می کنیم و در ازای آن یا پولی دریافت و یا پرداخت می کنیم. همان طور که گفتم بازرگانی سطوح مختلفی دارد، عامه مردم فعالیت های روز مره خود که در نتیجه ی آن مبادله کالا و خدمات است را بازرگانی نمی نامند. بنابراین آنچه که در بین مردم بازرگانی خوانده می شود مبادله کالا و یا خدمات به صورت کلان و یا عمده است.

حال که با تعریف کلی بازرگانی آشنا شدیم ، میخواهیم انواع آن را بیان در کل سه نوع بازرگانی داریم

انواع بازرگانی

بازرگانی داخلی

زمانی که مبادله کالا و خدمات در داخل مرز های یکی کشور باشد و اساسا منابع تامین و بازار مصرف در یک کشور باشند را بازرگانی داخلی می گویند. در بازرگانی داخلی اساسا از سیستم مالی و حقوقی همان کشور استفاده می شود و ارز مبادله معمولا وجه رایج همان کشور است.

بازرگانی خارجی

اگر مبادله کالا و یا خدمات خارج از مرز های یک کشور باشد یا به عبارتی منابع تامین کالا و یا خدمات در یک کشور و بازار مصرف و یا خریدار کالا و یا خدمات کشور دیگری باشد به آن بازرگانی خارجی می گویند. در بازرگانی خارجی معمولا ار ارز هایی مثل دلار و یورو استفاده می شود.

بازرگانی منطقه ای

بازرگانی منطقه ای همان بازرگانی خارجی است با این تفاوت که در بازرگانی خارجی مبادلات بین دو کشور ممکن است از دو قاره و یا منطقه جغرافیایی مختلف رخ دهد، اما در بازرگانی منطقه ای مبادلات تجاری در یک منطقه به خصوص جغرافیایی رخ می دهد. مثل مبادلات در منطقه خاورمیانه.